Június 29-30

,,Apró dolgok" folyt.

Azután az ötödik a következő: ne úgy éljetek, mintha Isten fogadatlan prókátorai volnátok. Folyton csak arra figyeltek: "Ő ilyen, ő olyan." Isten ott is jelen van, majd Ő figyel mindenre.

Ha van olyan barátotok, aki teljesen nyilvánvalóan rosszat tesz, udvariasan és négyszemközt figyelmeztethetitek: ,,nem jó, amit teszel, ne rontsd el az életed, én szeretlek téged". De ne kürtöljétek szerteszét az esetet, rohangálva mindenfelé, mint egy rakoncátlan nyúl.

Néha azt mondjuk: ,,Tudod te, milyen nagyszerű vagyok én?" Ha nagyon akarjátok, ezt inkább mások mondják rólatok. Mindez attól függ, mi van a szívünk mélyén. Túláradó szívből szól a száj.

Ezért tehát senkiről ne gondoljatok rosszat, mert: amire gondolsz, olyanná válsz. Ha mindig az jár a fejetekben, hogy ő rossz, ő rossz, az megfertőz benneteket is.

Amikor iskolás voltam, olvastam egyszer egy könyvet, amely olyan misszionáriusokról szólt, akik Japánba mentek téríteni. Mózes egyik parancsolatát prédikálták, ami így hangzott: Ne verd asszonyodat. Az ottani emberek nagyon ártatlan életet éltek, megkérdezték tehát: ,,A ti országotokban verik az asszonyokat?" És miután eltelt egy év, a sok prédikálásnak az lett az eredménye, hogy ezek az emberek elkezdték verni az asszonyaikat. Láttam olyan embereket is, akik elismert prédikátorok voltak. Ők azt prédikálták: "ne igyál" - de egész idő alatt az ivásra gondoltak, igaz? Az lehet, hogy a ,,ne" ott áll, de az "igyál" is elhangzik. És erre azt mondják az emberek: ,,na jó, nézzük csak, miről van szó?"

Tehát: amire gondolsz, olyanná válsz.
(SS 73/2, 7-8. o.)

Folytatás július 23-án.


Június 27-28 Július 1
Grafika: Vékony Andrea, Marton Ágnes, Web: Kemb