Július 8-9

Jobb, ha higgadtan, hideg fejjel próbálsz olvasni a sorok között, hogy felfedezd, miért viselkedik a másik olyan ellenségesen veled. Ennek megfelelően cselekedj, hogy ily módon megmenekülj a lealacsonyodástól.

Rosszat gondolni vagy beszélni valakiről, hazudni vagy csalni, képmutatónak lenni, rágalmakba bonyolódni és más, illetlen és bűnös dolgokat tenni - mind-mind lealacsonyítja a lelket.
(TKS2, 33. o.)

A Mester a tisztaság megtestesülése, belőle tehát a tisztaság sugárzik. Amikor a tanítvány a Mesterre gondol, ugyanabban a pillanatban ez a tisztaság áthatja őt is.
(TKS2, 53. o.)

Saját kívánságaid teljesítése a szó igazi értelmében nem szeretet. ...A szeretet az önzés tagadása, és csak a jót látja az el nem ért, visszautasított dolgokban.
(TKS2, 58. o.)

Az alázat olyan szolgálatot jelent, amely független attól, ki az, akinek segítünk, nem óhajtja az észrevételt sem, hanem a maga szerény módján a szolgálat kedvéért segít. A megbízhatóság és a türelem szeretetteljes együttműködést teremt, és az önzetlen erőfeszítések tiszteletteljes alázattal áldják meg a gyermek tanítványt. A szent Ösvényen ez a legnagyobb segítő tényező.
(TKS2, 58. o.)

Ha mindennapi életed nem rendezett, próbáld meg mégis figyelmed alá vonni, vagy a meditációra fordíts több időt.
Így hamarabb leszel képes megvalósítani az irányítás gyakorlatát.


Július 6-7 Július 10
Grafika: Vékony Andrea, Marton Ágnes, Web: Kemb