Virág terápiák és alpesi virágokVirágterápiák

A virágterápia a homeopátia legtisztább és legkönnyebben használható ága. Minden szempontból beletartozik az információs gyógyászat fogalmi körébe. Tulajdonképpen energo-informatikai gyógymód, összevetve akár a homeopátiával, akár a hasonlósági elv alapján működő más egyéb gyógyászati ágazatokkal, mint például a szín-, hang-, fény- és jelgyógyászat.
Ezek a gyógyászati ágak mind rezgéseken alapulnak. Tudjuk, hogy az élőlények, a színek, a hangok mind egy bizonyos frekvencián működnek. A hasonló a hasonlót szereti és gyógyítja elv az azonos frekvencián történő rezgések működésén alapul. Az elv lényege azon a szellemi törvényen – ezt a törvényt megtaláljuk a fizikában is – alapul, hogy ha egy rezgés egy azonos frekvenciájú, de ellentétes fázisú rezgéssel találkozik, a két rezgés kioltja egymást. Egy gondolati, akarati vagy érzelmi egyensúlyvesztés egy bizonyos rezgést képvisel, és a megfelelő virágterápiás eszenciákat kiválasztva – egyszerre több szert is használunk egy probléma kezelésére – létrejön egy, a megoldandó problémával ellentétes fázisban működő kioltó rezgés, ami a kiváltó okra hat, és segít azt megoldani
A virágok eszenciája tehát finom információt juttat el az energiaszálak közreműködése által az energiatest központjaihoz, a csakrákhoz, amely információt aztán az ember szervezete szükségleteinek, vagyis az egyensúly visszaállításának (a gyógyulásának) megfelelően használ fel. A kivonatok olyan információt hordoznak, amely alkalmas gondolati, de főleg érzelmi problémák feloldásának elősegítésére, sőt megoldására is.
Többféle virágterápiát használunk, a leginkább ismertek: az alpesi virágok, a Bach terápia, valamint elsősorban a kineziológiában használatos Maui virágesszenciák, Perelandra kerteszenciák és rózsakivonatok.
A továbbiakban a fenti virágterápiák rövid ismertetése következik.


Alpesi virágok

Grafika: Vékony Andrea, Marton Ágnes, Web: Kemb