Mai gondolatok

 

Hogyan veszítsük el az egót?

Amíg mi cselekszünk akár jót, akár rosszat, el kell viselnünk tetteink következményét. A jó és rossz cselekedetek egymásba fonják arany és vas lánszemeiket.

Csak akkor veszíted el az egódat, ha az isteni terv tudatos együttműködőjévé válsz, és ha megérted, hogy ő cselekszik, és nem te. Csupán báb vagy a kezében. Ez az egyetlen mód arra, hogy elveszítsd az egót. Az "én" és "enyém" csak akkor tűnik el, ha a Guru vagy Mester kapujához telepedsz: ha fogékony vagy, és kapcsolatba lépsz Isten Fényével és a Hangalapelvvel.

Ha rendszeresen gyakorolsz, a kellő idő eltelte után tapasztalni fogod valamilyen magasabb erő működését. Nem te cselekedsz, hanem valami magasabb erő. Te csak bábu vagy az Ő kezében. Ez az egyetlen módja annak, hogy elvesztsük az egónkat.
(LK, 108. o.)

Légy erős, nem lehetnek rád mások hatással. Ezért mondom, hogy ne nézz mások szemébe. A szem a lélek tükre. Bármi lakozik ott, túlárad, és kisugárzik a szemeken keresztül. Ha az a másik ember jó, jó sugárzik belőle.
(LK, 109. o.)

Nagyon komolyan vezesd a naplót - légy őszinte saját magadhoz. Ne csapd be magad. Minden megtörténhet, de ha a kezedben van a lámpás, ugye nem esel bele a gödörbe?

A tudás nem elég. Aszerint is kell élned. Egygrammnyi gyakorlat többet ér több tonnányi elméletnél. Aszerint kell élnünk, amit Ő mond. Ebben segít a napló vezetése.
(LK, 108. o.)


Grafika: Vékony Andrea, Marton Ágnes, Web: Kemb