Milyen célt szolgál

 
A kört a női bölcsesség és spiritualitás szolgálatának igénye hozta létre. Ez a két fogalom, mármint a női bölcsesség és spiritualitás egyre nagyobb teret nyer világunkban. A szent nőiség és az Istennő tisztelete, szeretete és állandó jelenlétének szükségessége a tudatunkban mára túlélésünk zálogává vált.

A spiritualitás szolgálata minden élő szolgálata egyben. Ahogy a Tagjai almenüpontban leírtam, reményünk szerint kellő mennyiségű és minőségű kör létrejötte és aktivitása szociális változásokat segít elő.
A Hold kör nem kínál fizetős programokat – ilyenből számtalant találhatunk a világhálón, hanem a tudatra ébresztésen dolgozik úgy, hogy életünkről, álmainkról, kudarcainkról beszélgetünk, ahogy a barátok szoktak, s ez elvezet minket az együttérzés közösségi megjelenéséhez és megtapasztalásához.
 
„A történelem folyamán eljön az az idő, amikor az emberiséget a tudatosság új szintjére történő váltásra szólítják fel, hogy magasabb erkölcsi alapra tegyen szert: eljön az az idő, amikor lerázzuk magunkról a félelmeinket és reményt adunk egymásnak. Ez az idő most érkezett el.”
(Wangari Maathai)

 


Grafika: Vékony Andrea, Marton Ágnes, Web: Kemb