Napi gondolatok

 

A Sant Mat, vagyis a Mesterek ösvénye az írott történelem hajnaláig vezethető vissza, és a világ minden szent iratában és vallási hagyományában találunk rá utalásokat. Jelen formájában nyilvánosan tanítják Kabír (1398-1518) ideje óta, aki minden vallás lényegi egységét hirdette, valamint annak szükségességét, hogy a lélek még az ember élete folyamán egyesüljön Teremtőjével (Surat Shabd Yoga). A honlapon bemutatott Mesterek, Sawan Singh, Kirpal Singh és Ajaib Singh töretlen vonalban származnak le Kabírtól...

„A szellemiség e tudománya egyszerű, természetes, és biztos eredményekkel jár. Sokféle néven szerepelt már az idők folyamán. A múlt összes nagy Mestere ugyanazt a tanítást adta közre, mint Jézus Krisztus. A világ összes vallásának ez az egyetemes tanítása, amely mindenhol a szentírásokból jött létre.”

(Kirpal Singh)

Az Önvizsgálati napló a Sant Mat életvezetésünket segítő gyöngyszeme. Az év minden napjára ad elmélkednivalót. A továbbiakban található válogatások Ajaib Singh, Kirpal Singh és Sawan Singh műveiből származnak.

  

 


Grafika: Vékony Andrea, Marton Ágnes, Web: Kemb