Az egészséges táplálkozás nagykönyve


Tartalom

Előszó

Gyógyító étkezés
Alapvetések
I. Az ember felépítése. Test és tudat
II. Az ember felépítése. Elemek és alkatok
III. A táplálkozás jelentősége
IV. Tanítások, elméletek a táplálkozásról. A hagyományok szerint
V. Tanítások, elméletek a táplálkozásról. Ájurvéda és taoizmus
VI. Tanítások, elméletek a táplálkozásról. Napjainkban
VII. A táplálkozás fontos kérdései
VIII. Méregtelenítés
IX. Testsúlyszabályzás
X. Egy kis kvantumfőzőcske
XI. Bizalom az életben – bizalom az ételben
XII. Támadás, védekezés – immunrendszer
XIII. Gyermekeink táplálása
XIV. Idősek táplálása – elsődleges szempontok
XV. Betegek étrendje, ellátásuk
XVI. Egy nap a táplálkozás körül
1. függelék: Táplálkozási alapelvek
2. függelék: Receptek
3. függelék: A kineziológia „bekapcsoló” gyakorlatai és a meridián-zuhany
4. függelék: Lúgosító receptek
5. függelék: Meridiánok
Felhasznált és ajánlott irodalom
A 2. függelék irodalomjegyzéke

Lelkünk táplálása
Alapvetések
I. A lélek fogalma a különböző hagyományokban és napjainkban
II. A lélek táplálása
III. A lélek táplálásának módszerei
Felhasznált és ajánlott irodalom

Gyógyítás diétával
Átértékelődött az ételpiramis
A vitaminok szerepe
Egyes fűszernövények gyógyhatásai
Gyógynövények a gyógyuláshoz
Allergia
Candida
Crohn-betegség
Csontritkulás
Elsavasodás
Epebetegségek, epekő
Hasmenés
Hasnyálmirigy-gyulladás
Köszvény
Lisztérzékenység
Tejcukor-érzékenység
Felhasznált és ajánlott irodalom
 


Grafika: Vékony Andrea, Marton Ágnes, Web: Kemb